Top 4 destinacije za letovanje zimi

Top 4 destinacije za letovanje zimi

Svi vole da putuju preko leta, i beg iz sopstvenog doma na nekoliko nedelja deluje kao najbolji način da se prežive letnji haos od vrućine i gužve, ali šta ako baš vi ne možete da putujete ovog leta? Šta ako nemate dovoljno para? Šta ako vam se razboleo mačak? Ne možete da pronađete društvo? Šta ako, najzad, vam se jednostavno ne ide nigde? U tom slučaju, uvek možete da izaberete rezervnu varijantu i sačekate zimu. I ovo je odlično vreme kada možete da odete negde i brčnete se u toplom moru, i stoga evo četiri destinacije gde možete da letujete usred zime.

Kuba

Destinacija za zimu
Kuba

Odlično mesto tokom cele godine, ali je naročito lepo od novembra do marta: nije pretoplo, nema previše turista, i zato možete da se lepo opustite i odmorite. Nabavite kartu unapred – koliko već ovih dana, kad smo već kod toga, jer je to najbolje uraditi što pre – i pronađite smeštaj, i onda vam ostaje samo da čekate datum polaska.

Većina turista kreće od Havane, dok se neki tamo i zadrže, ali vi možete da odete i u nekoliko okolnih mesta koristeći lokalni prevoz ili auto koji tamo iznajmite, i tako još bolje upoznate duh Kube. A ako je ovo mesto bilo dobro za Ernesta Hemingveja, Entonija Bordejna i ostale poznate avanturiste, onda ćete se i vi sigurno odlično provesti tamo!

Tajland

Kao mesto na kojem se spajaju neverovatno lepe plaže i neverovatno ekstravagantan način života, Tajland je oduvek privlačio ljude koji traže dobar provod na neobičnim mestima. Ukoliko biste i vi želeli da uživo vidite haos na ulicama ovog grada i spokoj koji vlada na njegovim plažama, najbolje vreme za to je u januaru ili februaru.

Iako kod nas tada veje, pada i pljušti na sve strane, na Tajlandu je lepo da lepše ne može biti. Većina naših turista se odlučuje na dvonedeljne ili tronedeljne aranžmane jer je, finansijski gledano, najskuplje stići do Tajlanda, dok su cene tamo relativno prihvatljive za naš standard, i zato je sasvim u redu ostati što duže.

Zimska destinacija
Na Tajlandu ostanite što duže

Indija

Iako je Indija zemlja koju poznajemo mahom iz filmova, serija i televizijski emisija, ovo je mesto koje nudi mnogo više od klišetizirane slike tradicionalnog društva koje se prikazuje u medijima. Indija je zapravo iznenađujuće moderna i uzbudljiva zemlja, naročito ako ste avanturističkog duha, i stoga je put u Indiju ove zime nešto što biste definitivno trebali da uradite.

Ako se odlučite za to, posvetite se prvo pripremi i istraživanju onoga što bi tamo moglo da vas dočeka. Od izbora garderobe, preko turističkih atrakcija, sve do sporazumevanja sa lokalnim stanovništvom. Naime, u Indiji svi govore engleski, što zbog turista, što zbog kolonijalnog nasleđa, i stoga ne bi bilo loše da malo ažurirate svoj jezik i pronađete kvalitetan kurs engleskog jezika gde ćete naučiti sve što vam je potrebno da se tamo možete snaći, čak i ako odete sami.

Meksiko

Kao destinacija - Meksiko
Idealna klima u Meksiku

Ovo je jedna od turističkih destinacija koja ne privlači velik broj ljudi, ali to ne znači da vi ne možete da odete tamo. Štaviše, Meksiko je tokom zime ušuškan u skoro idealne klimatske uslove, a temperatura, vlažnost vazduha i mogućnost za padavine su u savršenom odnosu. Stoga, počnite da tražite avio karte za Meksiko što pre.

Ova zemlja je puna turističkih atrakcija, naročito ako ste ljubitelj starih hramova, napuštenih gradova i piramida – da, čak i piramida! Ako imate dovoljno vremena i potrebne papire, možete da odete i do Amerike, i time učinite svoju zimsku avanturu još boljom.

Na koje god mesto da odete ove zime, sigurno ćete uživati više no što biste mogli tokom vrelog leta – samo pronađite destinaciju koja vas najviše privlači i počnite da pravite planove za odlazak tamo, a zima će vas sačekati i kad se vratite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *