Zanimljivosti i znamenitosti Goe

Zanimljivosti i znamenitosti Goe

Goa predstavlja saveznu državu Indije. Nalazi se na zapadnom delu zemlje i izlazi na Arapsko more.

Površina savezne države Goa je 3.702 kvadratna kilometra, a broj stanovnika je 1 400 000. Glavni grad je Panadži. Važna privredna grana je turizam, i u jednoj godini Gou obiđe 2 miliona turista.

Klima je monsunska i tropska. Vlažno je i vrelo, skoro cele godine. Najtoplije je u maju, kada je 35 stepeni. Zima traje kratko, od decembra do februara. Od početka juna do kraja septembra je sezona monsuna.

via GIPHY

Znamenitosti Goe:

1. Ono zbog čega je Goa poznata kod nas i u svetu, su žurke. Najbolje mesto za to je Vagator. Za potpun doživljaj, preporuka je Nine Bar u ovom mestu. Odabir muzike je odličan, i žurke su svake noći.

2. Stara Goa je deo na severu koji ne treba zaobići. Veoma je važna jer njeni ostaci govore o istoriji cele zemlje koja je bogata. Čak je ova znamenitost stavljena na UNESCO listu.

3. Vodopad Dudhsaga je jedan od najviših u Indiji, tačnije u južnom delu. Najbolji deo godine za posetu vodopadu je monsunski period od juna do septembra. Lepo je otići tamo terenskim vozilom, međutim, tada je većina puteva zatvorena, tako da najbolje otići vozom.

voda, goa, indija ,
Dudhsaga vodopad

4. Za sjajne prirodne predele i super zabavu, tu su plaže Goe. Na jugu, tu su Utorda plaža i Arosim plaža. Na severu, plaže su dosta posećene, te i dosta bučne. Tu su Baga, Kalangute, i Anjuna. Sportovi na vodi su dosta zastupljeni i popularni ovde. Skuba dajving, parasejling, skijanje na vodi. Verovali ili ne, ovde možete posmatrati i delfine.

plaža, goa, indija
Možete uživati i na suncu…

5. Grobnica Svetog Franciska Haviera je vrlo značajno obeležje odnosno spomenik Goe. Francisko je bio važan evropski misionar i njegovo telo je ovde mumificirano.

6. Bazar Arpora Night. Ovde ćete upoznati Indiju. Ovde ima svega. Stotine tezgi, predmeti iz celog sveta, od igle do lokomotive. Idealno mesto da nađete suvenir, dok se provlačite kroz tezge. Ovde možete pazariti subotom od sedam uveče do svitanja.

7. Još jedna od mnogobrojnih atrakcija Goe su hinduistički hramovi, a nalaze se tačnije u njenom severnom delu Ponda. Ovi hramovi su biser indijskog nasleđa i njih obavezno posetite. Samo, imajte u vidu da morate biti prikladno obučeni.

hinduistički hram, goa, indija
Jedan od hramova

Nepresušni izvor zanimacije i hedonizma, to je Goa!

Sigurna zabava i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Fine plaže, restorani, barovi, noćni klubovi, šoping molovi, tu je sve za sadržajno letovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *